10 døde i masseskyderi i Buffalo supermarked, mistænkt stillet for retten

BUFFALO, NY – En bevæbnet teenagemand iført militærudstyr og livestreaming med et hjelmkamera åbnede ild med en riffel i et supermarked i Buffalo, New York i, hvad myndighederne beskrev som “racistisk motiveret voldelig ekstremisme,” dræbte 10 mennesker og sårede tre andre lørdag, før han overgav sig. sagde myndighederne.

Politiets embedsmænd sagde, at den 18-årige bevæbnede mand, som er hvid, var iført rustning og tøj i militærstil, da han trak op og åbnede ild mod folk på et Tops Friendly Market, skyderiet streamede via et kamera fastgjort til mandens hjelm .

“Han forlod sit køretøj. Han var meget tungt bevæbnet. Han havde taktisk gear. Han havde en taktisk hjelm på. Han havde et kamera, som han livestreamede, hvad han lavede, sagde bypolitikommissær Joseph Gramaglia på et pressemøde efterfølgende.

Gramaglia sagde, at pistolmanden oprindeligt skød fire personer uden for butikken, tre dødeligt. Inde i butikken affyrede en sikkerhedsvagt, som var en pensioneret Buffalo-politibetjent, flere skud mod pistolmanden og ramte ham, men kuglen ramte pistolmandens skudsikre vest og havde ingen effekt, tilføjede Gramaglia. Kommissæren sagde, at pistolmanden derefter dræbte sikkerhedsvagten.

Til

Video fangede også den mistænkte, da han gik ind i supermarkedet, hvor han skød flere andre ofre indeni, ifølge myndighederne.

Politiet sagde, at 11 af ofrene var sorte, og to er hvide. Supermarkedet ligger i et overvejende sort kvarter et par miles (kilometer) nord for centrum af Buffalo.

“Dette er det værste mareridt, som ethvert samfund kan møde, og vi har ondt, og vi syder lige nu,” sagde Buffalos borgmester Byron Brown på pressekonferencen. “Dybden af ​​smerte, som familier føler, og som vi alle føler lige nu, kan ikke engang forklares.”

Gramaglia sagde, at Buffalo-politiet gik ind i butikken og konfronterede pistolmanden i vestibulen.

“På det tidspunkt lagde den mistænkte pistolen til sin egen hals. Buffalo politipersonale – to patruljebetjente – fik den mistænkte til at droppe pistolen. Han tabte pistolen, tog noget af sit taktiske udstyr af og overgav sig på det tidspunkt. Og han blev ført udenfor, sat i en politibil,” sagde han.

Til

Den formodede pistolmand blev senere identificeret som Payton Gendron fra Conklin, et delstatssamfund i New York omkring 200 miles (320 kilometer) sydøst for Buffalo, fortalte to retshåndhævende embedsmænd til Associated Press. Embedsmændene fik ikke lov til at udtale sig offentligt om sagen og gjorde det på betingelse af anonymitet.

Iført en hospitalskjole blev Gendron stillet for retten lørdag aften på grund af anklager om førstegradsmord og beordret tilbageholdt uden kaution. Endnu et retsmøde er berammet til næste uge.

Ved den tidligere nyhedsbriefing kaldte sherif John Garcia i Erie County skarpt skyderiet for en hadforbrydelse.

“Dette var ren ondskab. Det var direkte racemæssigt motiveret hadforbrydelse fra nogen uden for vores samfund, uden for de gode naboers by … at komme ind i vores samfund og prøve at påføre os den ondskab,” sagde Garcia.

Et andet sted udsendte NAACP-præsident Derrick Johnson en erklæring, hvori han kaldte skyderiet “absolut ødelæggende”.

Til

“Vores hjerter er med samfundet og alle, der er blevet påvirket af denne frygtelige tragedie. Had og racisme hører ikke hjemme i Amerika. Vi er knuste, ekstremt vrede og beder for ofrenes familier og kære,” tilføjede han.

Separat opfordrede pastor Al Sharpton Det Hvide Hus til at indkalde til et møde med sorte, jødiske og asiatiske “for at understrege, at den føderale regering (er) eskalerer sin indsats mod hadforbrydelser.” I et tweet sagde Sharpton, at “ledere af alle disse samfund bør stå sammen om dette!”

Skyderiet kom lidt mere end et år efter et angreb i marts 2021 på en King Soopers-købmand i Boulder, Colorado, der dræbte 10 mennesker. Efterforskere har ikke frigivet nogen oplysninger om, hvorfor de mener, at manden, der er sigtet i angrebet, var rettet mod supermarkedet.

På stedet i Buffalo lørdag eftermiddag lukkede politiet en hel blok, omkranset af tilskuere, og gule politibånd omringede den fulde parkeringsplads.

Til

Vidnerne Braedyn Kephart og Shane Hill, begge 20, trak ind på parkeringspladsen, lige da skytten var på vej ud. De beskrev ham som en hvid mand i slutningen af ​​teenageårene eller begyndelsen af ​​tyverne med fuld camo, en sort hjelm og hvad der så ud til at være en riffel.

»Han stod der med pistolen mod hagen. Vi var ligesom, hvad pokker foregår der? Hvorfor har denne knægt en pistol i ansigtet? “sagde Kephart. Han faldt på knæ.” Han rev hjelmen af, tabte sin pistol og blev tacklet af politiet.”

Tops Friendly Markets udgav en erklæring, der siger: “Vi er chokerede og dybt kede af denne meningsløse voldshandling, og vores tanker og bønner er hos ofrene og deres familier.”

I Det Hvide Hus sagde pressesekretær Karine Jean-Pierre, at præsident Joe Biden modtog regelmæssige opdateringer om skyderiet og efterforskningen og havde bedt bønner med førstedamen for ofrene og deres kære.

Til

“Præsidenten er blevet orienteret af sin Homeland Security-rådgiver om det forfærdelige skyderi i Buffalo, NY, i eftermiddags. Han vil fortsætte med at modtage opdateringer i løbet af aftenen og i morgen, efterhånden som yderligere information udvikler sig,” sagde hun.

Attorney General Merrick Garland blev orienteret om skyderiet, sagde talsmand for justitsministeriet, Anthony Coley.

Mere end to timer efter skyderiet ventede Erica Pugh-Mathews uden for butikken bag politibånd.

”Vi vil gerne vide status for min tante, min mors søster. Hun var derinde med sin forlovede, de gik fra hinanden og gik til forskellige gange,” sagde hun.” En kugle savnede ham næsten ikke. Han var i stand til at gemme sig i en fryser, men han var ikke i stand til at komme til min tante og ved ikke, hvor hun er. Vi vil bare gerne have besked på begge måder, hvis hun er okay.”

___

Associated Press-reporterne John Wawrow i Buffalo og Eric Tucker i Washington bidrog til denne rapport. Balsamo rapporterede fra Washington og Collins rapporterede fra Hartford, Connecticut.

Copyright 2022 The Associated Press. Alle rettigheder forbeholdes. Dette materiale må ikke offentliggøres, udsendes, omskrives eller videredistribueres uden tilladelse.

.

Leave a Comment