Colback og Johnson giver Nottingham Forest sejr i første kamp i Sheffield United | Mesterskab

Steve Cooper og Nottingham Skov har taget et stort skridt mod historien, men dette ville ikke være mesterskabsslutspillet uden et skår af drama. Selv den mest optimistiske Sheffield United-tilhænger ville have indrømmet, at et underskud på to mål på vej ind i tirsdagens returopgør på City Ground var et rimeligt resultat i betragtning af, hvordan de stort set var blevet udspillet her.

Hvilket gør det, der skete i de sidste par sekunder, endnu mere fascinerende for balancen i denne uafgjort halvvejs. Tag ikke fejl, Sheffield United er stadig underdogs, der går ind i returopgøret, men hvem ved, hvor stort et øjeblik Sander Berges mål i pausetiden kunne blive. Det var uden tvivl det mest skrappe mål, Berge vil score i sin karriere, men det kan også vise sig at blive det vigtigste, hvis Paul Heckingbottoms hold kan nå Wembley herfra.

Det havde været næsten en perfekt eftermiddag i solskin for Cooper og Forest forud for det, med deres største klage over, hvordan de ikke var længere fremme i kampen efter mål fra Jack Colback og Brennan Johnson gav dem en 2-0 føring. Deres forreste tre af Sam Surridge, Johnson og Philip Zinckernagel terroriserede Sheffield United hele eftermiddagen, og i en fase af sæsonen, som formodes at være fyldt med spænding, spillede Forest med den form for opblussen og angrebsfrihed, som har bragt dem til dette punkt.

Berges sene header holder dog tingene fascinerende. “Det er tilfældigheden i slutspillet,” sagde Cooper bagefter. “Det kunne og burde have været et rent bord, men det er fodbold. Vi ville gerne vinde, og jeg forstår, at uafgjort på udebane ville have været et godt resultat, men vi har tacklet alt foran os frontalt, og vi vil ikke ændre det nu. Vores mentalitet er et rigtig godt sted. Vi ønskede ikke at indrømme, men der er ikke noget at være skuffet over.”

Sander Berge halverede efter sit stopmål Nottingham Forests fordel ved første ben
Sander Berge halverede efter sit stopmål Nottingham Forests fordel ved første ben. Foto: Danny Lawson / PA

Sheffield United kunne ikke have nogen klager over resultatet, men burde måske være utilfredse med måden på de to mål, de indkasserede, da de begge kom på grund af individuelle fejl fra forsvarsspillere. Det var Ben Osborns slip, der tillod Zinckernagel et skud på mål, og mens det blev reddet af Wes Foderingham, konverterede Colback for at bringe gæsterne foran. Hvordan de ikke var længere fremme ved pausen er nogens gæt.

Du kan argumentere for, at uafgjort burde have været forbi inden intervallet. Surridge blev afvist af Foderingham to gange, Johnson producerede en strålende redning fra hjemmemålmanden, og Ryan Yates headede et mål, da han var umarkeret fra seks yards ude.

På det tidspunkt holdt værterne på, men de vendte tilbage fra pausen med øget mål. Men på trods af forbedringer var United ikke i stand til at teste Brice Samba ordentligt, og da kampen gik ind i det sidste kvarter, blev de straffet.

John Egan faldt i boldbesiddelse på halvvejs, hvilket tillod Joe Lolley at knibe bolden og køre igennem på mål. Hans skud blev blokeret af John Fleck, men kun ind i banen for Johnson, som køligt konverterede forbi Foderingham for at fordoble Forests føring. En utrolig blokering fra Egan nægtede derefter Johnson et sekund, og det var svært ikke at føle, som om uafgjort var ved at nå en for tidlig konklusion.

Nogle hjemmefans var på vej mod udgangene, da kampen tikkede over i pausetid, og måske endda accepterede deres skæbne i uafgjort. Men så, fra ingen steder, nåede et hjørne Berge, som bundtede bolden hjem og ændrede uafgjort. “Du kunne se hele kropssproget ændre sig,” sagde Heckingbottom.

“Det ændrede helt klart stemningen blandt begge lejre, da det skete. Forhåbentlig viser det sig at være et afgørende øjeblik. Vi vil acceptere, hvor vi er i uafgjort, men det er game on.” Vi finder ud af tirsdag aften, hvor afgørende et øjeblik det viser sig at være. Dette slips, på trods af alt, hvad Forest gjorde her, er stadig meget levende.

Leave a Comment