Dødløftet ‘Fulcrum’ vil give dig mavemuskler i dagevis

Vil du bygge en stærk kerne? Har du fundet er de maveøvelser, du laver i øjeblikket, bare ikke skære det? Så skal du prøve Fulcrum dødløft. En bevægelse, der vil målrette dine skråninger og teste din stabilitet, sørg for at tilføje den til dit træningsprogram.


Enhver, der ved noget om fitness, vil vide om dødløft, men har du nogensinde hørt om Fulcrum dødløft? Også kendt som offset dødløft, denne dødløft variation ser vægt placeret på kun den ene side af vægtstangen og vil alvorligt ødelægge (og styrke) din kerne.

RELATEREDE: Glem Ab Crunches: Sådan bygger du en stærk kerne

Som vist i en TikTok-video af Bill Maeda, ejer af FitPro HawaiiFulcrum dødløft ser utrolig simpelt ud, men i praksis er det alt andet end.

Se Bill Maeda udføre The Fulcrum Deadlift

Bill forklarer, at han bruger en kortere vægtstang på 5 fod og 13,6 kg i stedet for en mere konventionel vægtstang på 20 kg, fordi du skal udføre Fulcrum-dødløftet med en lettere vægt end hvad du ville forvente. -body obliques øvelser, du kan lave med bare en lille smule vægt.”

“Dette løft vil føles tungt og akavet, men det vil styrke nogle svært tilgængelige steder.”

Så hvordan fungerer Fulcrum dødløft, og hvordan udfører du det?

Heldigvis postede Bill en separat video, der forklarer netop dette, ved hjælp af kommentarer fra Squat Universitet. Angivelse af, at “offset eller Fulcrum dødløft er en unik øvelse for dens evne til at gøre meget letvægt ekstremt vanskeligt.”

Squat University tilføjer, at denne dødløft-variation “ligner et enkeltbens RDL (rumænsk dødløft) med vægten holdt modsat standbenet. Det offset dødløft skaber rotation indeni, bøjet træk på kroppen, der skal modstås for at bagagerummet forbliver oprejst.”

“Den ubalancerede karakter af denne lift udfordrer kroppen til at have kontrol over hvert eneste led i sig selv. Det er derfor, du vil se nogle styrkeløftere bruge dette som en tilbehørsbevægelse for at hjælpe med at forbedre stabiliteten og kontrollen over hele kroppen, hvilket hjælper med at overføre til at tillade højere belastninger på traditionelle dødløft.”

Sådan udføres Fulcrum Dødløft

Squat University tilføjer i deres video, “for at udføre, start med kun en lille vægt på den ene ende af vægtstangen, mens du bevæger dig. Arbejd for at holde vægtstangen 100 procent parallel med jorden og fra at glide til højre og venstre.”

Og selvom Fulcrum dødløft allerede er en svær bevægelse, bliver det meget sværere, når du tager højde for, hvordan du skal trække vejret under hele øvelsens varighed. Bill Maeda er ekspert i åndedrætsteknikker, så vil sandsynligvis finde denne dødløft-variation relativt simpel, men hvis du forsøger det selv, understreger det yderligere, at du virkelig er nødt til at starte med en letvægter for at hjælpe med at nå teknikken.

Som Squat University siger i deres video, “at trække vejret er nøglen under dette løft, fordi du ikke kommer til at holde vejret hele tiden.”

For at hjælpe med at forstå, hvordan du bør trække vejret under Fulcrum-dødløftet, giver Squat University en demonstrationsvideo, der tilføjer, at du bør “øve sandwich-boret for at indarbejde korrekt lateral ekspansion med dit åndedræt.”

Dette involverer at placere dine hænder omkring toppen af ​​dine hofter, skubbe ind og ånde ud.

“Styrk din kerne og lær at beholde denne stivhed, mens du hængsler, og vær så i stand til at trække vejret, mens du bevarer stivheden.”

Fordele ved Fulcrum Dødløft

Bill Maeda er ikke den eneste mand, der taler om fordelene ved offset loading, som Dr. Joel Seedman fra Avanceret menneskelig præstation har også talt meget om, hvorfor du skal udføre dem. Dr. Seedman forklarer på sin hjemmeside, at offsetbelastning kan “udføres med vægtstænger, kettlebells, håndvægte, kabler, bånd og endda kropsvægt. Det involverer simpelthen at belaste mere vægt eller lægge mere spænding på den ene side af kroppen og mindre på den anden.”

Han tilføjer, “Offsetbelastning kan være den mest effektive strategi, jeg har brugt, ikke kun til øjeblikkelig at afsløre asymmetrier og ubalancer, men også til at eliminere dem.” Han bakker yderligere op om Bills påstande om, at offset, eller Fulcrum dødløft, er en stor kernebrænder,

“Hvis du leder efter en metode, der ikke kun arbejder med de primære muskler til den bevægelse, men også knuser kernen, skal du ikke lede længere end offsettræning. Faktisk modstår du i det væsentlige rotation og lateral fleksion gennem hver bevægelse, hvilket gør den utrolig effektiv til at ramme alle de spinale stabilisatorer og kernemuskulaturen.”

Som vi har nævnt, hvis du vælger at udføre offset dødløft selv, så start med en letvægter. Det kommer til at føles mærkeligt og potentielt som om du ikke rigtig gør noget, men fra et stabilitetssynspunkt vil du gøre dig selv mange tjenester.

Læs Næste

Leave a Comment