EXEC: Planet Fitness regner med Gen-Z for at skabe salg i samme butik

Planet Fitness har oplevet et stærkt opsving fra pandemien, og det første kvartal markerer rekordhøje rekorder for medlemstal på 16,2 millioner medlemmer. For at fortsætte med at drive same-store-vækst søger Planet Fitness at komme i kontakt med teenagere.

“Gen Z var den hurtigst voksende demografiske gruppe af vores medlemskab i 2021, hvilket bragte vores samlede andel af den generation, som er over 15 år, til næsten 8 procent, hvilket er spændende, da kun halvdelen af ​​Gen Z’erne endda ønsker at Deltag i vores fitnesscentre,” sagde Planet Fitness CEO Chris Rondeau på fitnesskædens telefonkonference i første kvartal. “Og forskning viser, at Gen Zs, ligesom Millennials, prioriterer en aktiv livsstil mere end tidligere generationer. Vi er fokuseret på at opbygge livslang brandloyalitet med begge generationer for at udnytte vores appel til disse grupper.”

For at nå demografien bringer Planet Fitness sit High School Summer Pass tilbage, et rebrand fra Teen Summer Challenge-programmet efter en to-årig pause. Under pasprogrammet kan teenagere i high school-alderen træne gratis i alle Planet Fitness fitnesscentre hele sommeren.

Programmet blev første gang lanceret i 2019 og har resulteret i næsten en million teen-deltagere. Af disse deltagere er mere end 11 procent i øjeblikket Planet Fitness-medlemmer.

“Vi mener, at High School Summer Pass er ekstremt rettidigt og utrolig vigtigt for den alarmerende teenagers mentale sundhedskrise i USA,” sagde Rondeau. “Ifølge Journal of American Medical Associationmindre end 15 procent af teenagere opfyldte deres anbefalede daglige fysiske aktivitetsvejledning under pandemien, mens teenageres skærmtider blev fordoblet fra præ-COVID-estimater, ikke inklusive virtuel læring.”

Rondeau sagde, at Planet Fitness for nylig bestilte en landsdækkende undersøgelse, der fandt, at et flertal af teenagere, der trænede, var enige om, at fysisk kondition får dem til at føle sig sundere, stærkere og gladere. Næsten halvdelen indrømmede, at de kæmpede med mental sundhed for første gang siden pandemien.

Rondeau sagde, at programmet også introducerer forældre til Planet Fitness, hvis de ikke allerede er medlemmer.

“Vi ønsker at være det fitnessmærke, folk først tænker på, når de er klar til at føre til en sund, aktiv livsstil,” sagde Rondeau. “Vi forstår, at fitness kan være skræmmende. Og vi er fokuseret på at nedbryde barriererne for alle aldre. Mere end fem procent af forældrene, der deltog i vores Teen Summer Challenge-program, er stadig medlemmer i dag.”

Rondeau sagde også, at Planet Fitness’ værdipriser er en vigtig differentiator for sin forretning og forventer at fortsætte med at understøtte vækst i samme butik.

“Vores prismodel er en anden måde, hvorpå vi er en forstyrrende kraft i fitnessindustrien,” sagde Rondeau. “Det er en vigtig drivkraft for vores 53 lige kvartaler med positive comps forud for pandemien.”

Standardmedlemskabsplanen koster $ 10 om måneden, hvilket er bredt annonceret, men seks ud af ti opt-medlemmer tilmelder sig på premium Black Card-medlemsniveau, mere end det dobbelte af prisen. Efter en test denne sommer, der var vellykket på tværs af nøglemålinger såsom erhvervelsesrater, fastholdelse, gennemsnitlige månedlige kontingent pr. medlem og avancer, er prisen for et Black Card $ 24,99 for alle nye medlemmer, der tilmelder sig fitnesscentret.

Siden sidste prisstigning i 2019 er en Black Card-medlemskab inkluderer adgang til ethvert af dets mere end 2000 steder over hele verden, medbringer en gæst hver gang du træner, massagestole, hydromassage, solbadning og meget mere.

“Vi mener, at der er en enorm uudnyttet mulighed for vores brand på lang sigt i USA for at få folk op af sofaen,” sagde Rondeau. “Inden for 16 miles fra den nuværende Planet Fitness-butik er cirka 140 millioner mennesker villige nok til at deltage i et fitnesscenter, men de ønskede ikke noget fitnesscenter. Med færre konkurrenter på grund af betydelig industrikonsolidering, tror vi, at vores 4.000-plus butikspotentiale i USA måske er gulvet og ikke loftet for butiksvækst.”

Planet Fitness har i øjeblikket 2.291 butikker i 50 stater, District of Columbia, Puerto Rico, Canada, Panama, Mexico og Australien.

I udlandet underskrev Planet Fitness for nylig en licensaftale i New Zealand for at gentage kædens succes i Australien, “hvor vores voksende flåde af klubber præsterer meget godt, siden de genåbnede sidste år,” ifølge Rondeau. Firs procent af befolkningen i New Zealand tilhører ikke et fitnesscenter.

Planet Fitness åbnede også for nylig sine første døre i Mexico under den nye udviklingsaftale, der blev underskrevet sidste sommer for mindst 80 nye døre-butikker over de næste fem år. Næsten 97 procent af den mexicanske befolkning har ikke et fitnesscentermedlemskab i et land, hvor mere end 70 procent af befolkningen betragtes som overvægtige.

Gen Z-fremstødet og internationale ekspansionsbestræbelser kommer, da salget på hele systemet steg 25,6 procent i første kvartal til 961 millioner dollars. Væksten skyldtes vækst i same-store-salget, nye butikker og butikker, der åbnede i år, som blev midlertidigt lukket sidste år. I første kvartal tilføjede kæden 37 nye butikker, en stigning på næsten 70 procent i forhold til Q121. System-dækkende same-store-salg steg 15,9 procent.

Rondeau sagde, at Omicron-spidser påvirkede brugen tidligt i kvartalet. I januar faldt brugen af ​​fitnesscenter til under det indeks på 90 procent i 2019, som kæden opnåede det meste af sidste år, med højere medlemsforbrug, der historisk svarede til højere deltageraktivitet. Som kvartalet skred frem, steg både tilslutning og brug igen.

Mens nettomedlemsvæksten i februar og marts 2022 oversteg 2019, var det ikke nok til at opveje januars blødhed. Ved udgangen af ​​kvartalet nåede cirka 30 procent af dets modne butikker dog præpandemiske medlemsniveauer. I den sidste uge af 1. kvartal var forbruget tilbage over 90 procent-indekset til 2019. Sagde Rondeau: “Vi fortsætter med at se, at folk, der træner, gør det oftere.”

Den samlede omsætning til Planet Fitness steg fra samme periode sidste år med 66,9 procent til $186,7 millioner. For første kvartal var den gennemsnitlige royaltysats på 6,4 procent, op fra 6,3 procent.

Ud over højere royaltyindtægter afspejler væksten en stigning på 100 procent i omsætningen i det virksomhedsejede butikssegment, drevet af opkøbet af 114 butikker fra Sunshine Fitness. Udstyrssegmentets omsætning steg med 206 procent på grund af højere salg til nye og eksisterende franchisetager-ejede butikker. I kvartalet udgjorde erstatningsudstyr omkring 40 procent af den samlede udstyrsindtægt.

Nettoindkomsten i kvartalet steg 195 procent til 16,5 millioner dollars eller 19 cents fra 5,6 millioner dollars eller 7 cents for et år siden. Den justerede nettoindkomst steg 218 procent til 29,0 millioner dollars, eller 32 cents pr. aktie, sammenlignet med 9,1 millioner dollars eller 10 cents i den foregående års periode.

Justeret EBITDA steg 76,9 procent til 77,3 millioner dollars fra 43,7 millioner dollars i samme periode sidste år.

Planet Fitness gentog sin vejledning for 2022, der kræver:

  • Omsætningen stiger i midten af ​​50 procent-intervallet;
  • Justeret EBITDA til at stige i intervallet høje 50 procent;
  • Justeret nettoindkomst til at stige i lav-90 procent intervallet, og;
  • Justeret EPS til at stige i midten af ​​80 procent-intervallet, baseret på justerede udvandede aktier udestående på ca. 91,1 mio., inklusive aktieudstedelse som en del af Sunshine-opkøbet.

Adspurgt om konkurrencepres i Q&A-sessionen sagde Rondeau, at han tror, ​​at hjemmefitness vil fortsætte med at spille “anden violin” til personlig fitness som “nøgledriveren for sundhed og velvære.” Han sagde, at opdagelsen ikke kun afspejles i de seneste resultater fra Peloton og andre i hjemmets fitnessrum, men Planet Fitness’ digitale indholdsforbrug forbliver over præ-pandemiske niveauer, men er ikke “noget tæt på, hvor forbruget var dengang” fitnesscentre. blev lukket.

Han sagde også, at Gen Z’er slutter sig til “bare med en astronomisk hastighed” for at understrege appellen ved den personlige træningsoplevelse.

Endelig sagde han, at Planet Fitness-modellen har vist sig modstandsdygtig under pandemien, hvor Planet Fitness ikke behøver at lukke et sted permanent, mens 25 procent af de samlede amerikanske fitnesscentre og fitnessbutikker lukkede i løbet af de sidste to år. Han tilføjede, at inflationsbekymringer ville få Planet Fitness’ prissatte tilbud til at skille sig ud mere.

“Som helhed er der måske færre, der ønsker at deltage i fitnesscentre,” sagde Rondeau. “Men problemet er, at dem, der er, kun kigger på Planet Fitness, fordi de har råd til det, ikke? Eller de er klogere med deres penge. Så vi vinder i de tider. Og nogle af vores højeste salg i samme butik i historien var i 2009/10-æraen. Så jeg tror, ​​at folk ikke bliver sundere. Da jeg tror, ​​de vil fortsætte med at vælge det, vil de være mere omkostningsbevidste i slutningen af ​​dagen.”

Foto udlånt af Planet Fitness

Leave a Comment