Rusland indleder storstilet militæraktion for at erobre det østlige Ukraine | Ukraine

Rusland har påbegyndt sin omfattende militæraktion for at erobre det østlige Ukraine, landets præsident Volodymyr Zelenskiy han sagde.

“Nu kan vi allerede sige, at russiske tropper har startet kampen om Donbas, som de har forberedt sig på i lang tid,” sagde han i en videotale. Zelenskiy sagde, at “en betydelig del af hele den russiske hær nu er fokuseret på denne offensiv”.

Han tilføjede: “Uanset hvor mange soldater der bringes dertil, vil vi forsvare os selv. Vi vil kæmpe. Vi vil ikke opgive noget ukrainsk.”

Præsidentens kommentarer følger en dramatisk eskalering af angreb fra Rusland forud for den længe ventede operation. Vladimir Putin han erklærede sin hensigt om at erobre Donbas, det industrielle hjerte i den østlige del af landet, der allerede er delvist kontrolleret af pro-russiske separatister.

Zelenskiy gjorde det klart, at den ukrainske hær ville bekæmpe ethvert forsøg på fremrykning fra Moskva. “Uanset hvor mange russiske tropper der føres dertil, vil vi kæmpe,” sagde han. “Vi vil forsvare os selv. Vi vil gøre det hver dag”.

Tidligere mandag affyrede Rusland en spærreild af langtrækkende missiler Ukrainei det, analytikere beskrev som en “blødgørende” øvelse forud for dets militære fremstød.

Bombning i Ukraines østlige Donetsk-region dræbte også fire mennesker, sagde den regionale guvernør Pavlo Kirilenko.

Kort

Ukrainske regeringsembedsmænd advarede om, at russiske krigsfly forberedte sig på at kaste fem tons bomber på Azovstal-værket i den belejrede by Mariupol. Ukrainske soldater gjorde modstand i tunnelerne under fabrikken i syv uger.

Det underjordiske kompleks bruges også som et tilflugtssted af hundredvis af civile, inklusive børn. De var ved at blive udslettet, sagde embedsmænd.

Fire russiske raketter styrtede ned i den vestlige by Lviv mandag og dræbte syv mennesker og sårede mindst 11. Tre ramte militær infrastruktur. Men den fjerde så ud til at have overset målet og landede på et autoværksted.

Byen, som ligger nær den polske grænse, er blevet et tilflugtssted for civile, der flygter fra kampe andre steder. Til Kremls voksende vrede er Lviv også blevet en vigtig indgangsport for NATO-leverede våben.

Zelenskiy præsenterede også et udfyldt spørgeskema som det første skridt mod EU-medlemskab, et ønske, der har været en kilde til spændinger med Moskva i årevis.

Det russiske forsvarsministerium sagde i en erklæring, at missilerne udslettede ukrainske ammunitionslagre og andre militære mål.

Det sagde, at det ramte områder over hele landet, herunder byerne Kharkiv og Zaporizhzhia, såvel som Donetsk- og Dnipropetrovsk-regionerne og den sydlige havn i Mykolaiv.

Ifølge beboerne rystede en kraftig eksplosion Vasylkiv, en by syd for Kiev, som er hjemsted for en militær luftbase. Der var også yderligere dødbringende bombeangreb i Kharkiv. I de seneste fire dage er 18 mennesker blevet dræbt og 106 såret.

En højtstående amerikansk forsvarsmand, der talte på betingelse af anonymitet for at diskutere Pentagons vurderinger af krigen, sagde, at der nu er 76 russiske kampenheder, kendt som bataljonskampgrupper, i det østlige og sydlige Ukraine, sammenlignet med 65 i sidste uge.

Dette kunne oversættes til omkring 50.000-60.000 tropper, baseret på hvad Pentagon sagde tidligt i krigen var den typiske enhedsstyrke på 700 til 800 tropper, men tallene er svære at udpege på dette stadium af kampene.

Embedsmanden sagde også, at fire amerikanske fragtflyvninger er ankommet Europa Søndag med en indledende levering af våben og andet materiel til Ukraine som en del af en pakke på 800 millioner dollars (615 millioner pund) annonceret af Washington i sidste uge. Og træningen af ​​ukrainsk personale på amerikanske 155 mm haubitser vil begynde i løbet af de næste par dage.

Erobringen af ​​Mariupol, hvor Ukraine vurderer, at 21.000 mennesker blev dræbt, ses som nøglen, og ikke kun fordi det ville fratage Ukraine en levedygtig havn og færdiggøre en landbro mellem Rusland og Krim-halvøen, som Moskva erobrede for otte år siden.

Den amerikanske forsvarsofficer sagde, at hvis russiske styrker formår at tage fuld kontrol over Mariupol, kan dette frigøre næsten et dusin bataljonskampgrupper til brug andre steder i Donbas.

Leave a Comment